Artikkelit

iso_tyomaa_1280
iso_tyomaa_1280

Rakentaminen on hauraan talouden kivijalka

Rakennusteollisuus kertoi tänään suhdannekatsauksessaan, että ala kasvaa tänä vuonna vauhdilla. Muun talouden pinnistellessä plussan puolelle, povaa ala jopa 6–7 prosentin kasvua. Uusia työpaikkoja on syntynyt lähes kymmenen tuhatta vuodessa.

Kyseessä on siis hauraan taloutemme todellinen kivijalka. Työpaikkojen lisäys kattaa valtaosan koko maan työllisyyslisäyksestä. Kiviainespohjaisen rakentamisen rakenne heijastaa samaa: perheyritykset eri puolilla Suomea ovat oman yhteisönsä moottoreita.

On tietysti selvää, että kivijalastakin on pidettävä huolta. Uudet työpaikat eivät synny tyhjästä, vaan tinkimättömän ammattitaidon ja laadukkaiden tuotteiden johdosta. Eräs uhka alalla alkaakin olla osaamispula.

Tärkeintä alan näkökulmasta on turvata tasapuoliset kilpailuolosuhteet. Kilpailu vapailla markkinoilla kirittää alaa ja palkitsee kuluttajan valinnanvapaudella. Suomi tarvitsee erityisesti uusia, kohtuuhintaisia asuntoja. Tavoitteeseen päästään parhaiten alan kilpailukyky turvaamalla ja sääntelyä järkevästi kehittäen.

Tiina Kaskiaro

Tiina Kaskiaro

Olen helsinkiläistynyt diplomi-insinööri ja tehnyt suurimman osan työurastani markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Minua erityisesti kiinnostavat näkökulmat ovat kestävä rakennettu ympäristö, rakentamisen vaikutukset ympäristöön, resurssi- ja materiaalitehokkuus, asuminen sekä insinöörin silmin tarkasteltu arkkitehtuuri.

Vapaa-ajalla kierrän maailmaa avoimin silmin, liikun luonnossa, laskettelen ja sukellan. Myös hyvä ruoka ja viinit kuuluvat harrastuksiini.

Jätä kommentti

Nimi*
Kotisivut

Kommenttisi*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sinua saattaa kiinnostaa
tampella
Haluatko asua toimistossa?
Kivirakentajien arvio puolueiden vaaliohjelmista
2014-06-06 11.03.20
Eduskuntavaaliehdokkaat haluavat Suomeen kivirakennuksia
2014-09-19 15.42.07
Betoni innostaa valokuvaamaan