Artikkelit

Löydä betonin kauneus

Betoniarkkitehtuurin veistoksellinen ja suorapuheinen tyyli viehättää monia. Betonin pinta on elävä ja vaihteleva. Voit nähdä kuinka valo ja varjo liikkuvat muodoissa, miten pinta muuttuu eri vuorokauden- ja vuodenaikoina.

Myös YLEssä on huomattu betonin kauneus. Teema-kanavalla on vietetty urbaanin arkkitehtuurin syksyä ja nähty useampia aiheeseen liittyviä ohjelmia. Nyt YLE on aloittanut #betonikuva-kilpailun, jossa etsitään runollisia betonimaisemia.

Ohessa muutamia poimintoja viime vuosien upeista kotimaisista betonirakenteista. Esimerkiksi näissä on helppo nähdä runoutta.

Vuosi sitten vuoden betonirakenne-palkinnon saanut Turun kirjastosilta istuu kauniisti vanhaan kulttuurimaisemaan. Lasikaide tuo kokonaisuuteen keveyttä ja sillan rakenne on kekseliäs ja selkeä.

Betonijulkisivustaan on palkittu Asunto Oy Lontoonkatu 9. Julkisivussa käytetty kuitubetoni on harsomaisen keveä ja haastaa perinteisen käsityksen raskaasta betonista.

Pienempää veistoksellisuutta tarjoaa turkulainen VillAma, kallioiselle tontille merenrantaan rakennettu pientalo. Tässä kodissa betonia on käytetty myös kalusteissa ja asukkaiden toivomaa juuri oikeaa harmaan sävyä on etsitty valmistajan kanssa yhteistyössä.

Etsi oma hieno betonirakenteesi, ota kuva ja osallistu YLEN #betonikuva-kisaan. Kilpailuohjeet löytyvät täältä.

Jussi Mattila

Jussi Mattila

Olen Tampereella perheeni kanssa asuva utelias tutkijaluonne, ja toimin muun ohessa elinkaaritekniikan dosenttina Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtajana pidän tärkeänä yhteiskunnan uudistamista terveen kilpailun keinoin sekä rakennusalan kaukonäköistä kehittämistä ja innovaatioita. Puhun ja kirjoitan monipuolisesti myös kestävästä rakentamisesta ja työturvallisuuden parantamisesta.

Työn ulkopuolella olen kiinnostunut omatoimirakentamisesta ja mökkeilystä sekä kuntoliikunnasta ja metsästyksestä.

Jätä kommentti

Nimi*
Kotisivut

Kommenttisi*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sinua saattaa kiinnostaa
kiertotalousinfograafi_kivirakentajat
Maailmalla puhutaan kiertotaloudesta, Suomessa biotaloudesta
Neuschwanstein Castle_Rachel Davis
VM – Suomen paroni von Münchhausen?
Kiven vaihto puuhun tuo nolla työpaikkaa
poliittinen_ohjaus_770
Ketterä valtio?